,,Kelionė į ,,Mantingos“ šalį“

Taip vadinasi vienos didžiausių Rytų Europoje modernios duonos ir pyrago gaminių įmonės – ,,Mantingos“ – produkcijos pristatymas ir degustacija. Šį kartą – mūsų gimnazijos mokiniams. Pristatymas vyko valgykloje, klasės išsirinko – kaip ir dera maisto įmonėje – savo šefus: pirmokai – Gelviną Zverką, antrokai – Emiliją Gedvilaitę, trečiokai – Gabiją Radavičiūtę, ketvirtos klasės mokiniai – net dvi šefes – Nedą Urbonaitę ir Tomą Lenciūtę. Pasipuošę raudonomis prijuostėmis klasių išrinktieji išsitraukė lapelius su užduotimis. O jos buvo susijusios su maisto gamyba – iš ,,Mantingos“ tešlos reikėjo iškepti sausainius. Iš pradinių klasių geriausiais konditeriais tapo trečiokai. Jie gavo prizą –skanių atšildomos tešlos bandelių. Visi kiti komandų dalyviai buvo apdovanoti ,,Mantingos“ balionais. 5 – 8 klasių mokiniai taip pat išsirinko savo šefus: Margaritą Gedvygaitę, Meidą Gečaitę, Deimantę Katauskaitę ir Živilę Nutautaitę. Klasių komandos ne tik kepė sausainius, bet – kaip ir dera vyresniems – atliko sunkesnes užduotis – darė sumuštinius, net picas. Geriausias pripažinti šeštokai. Jie buvo pavaišinti ,,Mantingos“ slanėstais. Po to visi žiūrėjo filmuką apie šią įmonę, sužinojo daug informacijos apie jos gaminius ir gamybos procesą. Pavyzdžiui, kad įmonės asortimentą sudaro 250 pavadinimų gaminiai. Pusė jų iškeliauja į kitas šalis, kitą pusę jų suvartoja lietuviai. O puikios veiklos pabaigai pristatymo dalyviai sudėjo skanduotę:

,,Mantingos“ tešla

Mūsų delnuose

Sausainiukais virto,

Puošėm varškėle,

Kepėm skardoje –

Prašome vaišintis.

 

Gerda Radavičiūtė ir Meida Gečaitė